0 položky0.00

Žiadne produkty v košíku.

Kategória: Drevené formy na maslo oštiepky parené syry

Drevené formy na maslo oštiepky parené syry

Milí zákazníci, vitajte v kategórii „Drevené formy na maslo, oštiepky, parené syry“.

 

Formy na výrobu syrov, ako vyplýva aj zo samotného názvu, slúžia hlavne na formovanie syra do požadovaného tvaru. Do týchto foriem sa po dokončení procesu syrenia vtláča syrenina. Formy, ktoré u nás nájdete sú vyrobené zo zdravotne nezávadných a kvalitných  materiálov. Je potrebné dbať na to, aby sa formy pred a po použití dezinfikovali (postačí ich premyť v bežnom saponáte a opláchnuť vo vode). Pri správnom zaobchádzaní Vám vydržia roky.

 

Rozdeliť ich môžeme do týchto skupín:

  1. Formy na výrobu mäkkého syra(prezrieť si ich môžete po kliknutí sem)

Tieto formy sa inak nazývajú aj ako „odkvapávacie formy na syr“.Slúžia predovšetkým na odkvapkávanie čerstvého mäkkého syra, ricotty, alebo na syry s camembertskou plesňou a na tvaroh.

  1. Formy na lisovanie polotvrdého syra

Určené sú najmä na lisovanie pomocou záťaže, alebo pomocou hobby lisov.

  1. Formy lisovacie na tvrdé zrejúce syry(nachádzajú sa TU)

Ide o veľmi pevné formy na syr:• kadové formy – lisovanie pomocou strojov a profi lisov

  • manžetové formy – lisovanie tvrdého syra
  1. Formy na ťahané syry

Tvarujú ťahané a parené druhy syrov, a takisto aj maslo. U nás ich nájdete ako drevené formy.

  1. Multi-formy na syry

Využívajú ich prevažne veľké farmy a mliekarne, pretože sú určené na veľký objem syreniny.

 

V tejto sekcii nájdete rozličné drevené formy, vhodné na maslo, oštiepky a parené syry. Vznikli na základe precíznej, tradičnej stolárskej a rezbárska práce. Vyrezané sú celé z kvalitného lipového dreva. Len u nás si teraz môžete vybrať z rôznych motívov (zvieratká, kvietky a iné ornamenty).

Okrem nich sa tu nachádzajú aj tieto produkty:

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, veľmi radi Vám pomôžeme. Viac informácii o kontakte nájdete tu. Naším cieľom je pomáhať chovateľom rásť, preto je pre nás Vaša spokojnosť prvoradá!

Tím prechovatela.sk

Zobrazených 1–16 z 23 výsledkov

  • Cedník – priemer 20,5 cm

    Cedník – odkvapkávacia miska
    Výška 9 cm
    Na nožičkách

     

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštepok z lipového dreva,
    Krásny tvar sediacej sliepočky
    Rozmery: 100x65x40mm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštepok z lipového dreva,
    Krásny tvar ležiacej ovečky
    Rozmery: 100x55x40mm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštepok z lipového dreva,
    Krásny tvar sediaceho kohútika
    Rozmery: 100x75x30mm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Obdĺžniková forma na maslo z lipového dreva
    Rozmery: 175x110x33mm
    Rozmery masla: 150x95x27mm
    Forma na maslo drevená, 1/4 kg
    S vyrezávaným ornamentom
    Rôzne motívy kvetov
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do formy pri izbovej teplote
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové schladené maslo sa z formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Obdĺžniková forma na maslo z lipového dreva
    Rozmery: 175x110x33mm
    Rozmery masla: 150x95x27mm
    Forma na maslo drevená cca 1/4 kg
    S vyrezávaným ornamentom
    Rôzne motívy kvetov
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do formy pri izbovej teplote
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové schladené maslo sa z formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Obdĺžniková forma na maslo z lipového dreva
    Rozmery: 175x110x33mm
    Rozmery masla: 150x95x27mm
    Forma na maslo drevená, 1/4 kg
    S vyrezávaným ornamentom
    Rôzne motívy kvetov
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do formy pri izbovej teplote
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové schladené maslo sa z formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštepok z lipového dreva,
    Krásny tvar ležiaceho baránka
    Rozmery: 11,5×6,5x4cm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Štvorcová forma na maslo z lipového dreva
    Polooštiepok s kruhovou rozetou,
    Rozmery: 9,5×9,5x3cm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do formy pri izbovej teplote
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové schladené maslo sa z formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštiepok z lipového dreva,
    Krásny tvar ležiaceho baránka
    Rozmery: 13×7,5×4,5cm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Forma na maslo drevená oválna
    Vyrobené z lipového dreva
    Rozmery:8x13x3cm
    forma je mierne kónická, čo umožňuje ľahšie vyklepnutie
    novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    pred každým použitím namočiť formu do studenej vody
    po naplnení formy schladíme, potom vyklepneme

    Pridať do košíka
  • Dvojdielna forma na maslo alebo oštiepok z lipového dreva,
    Krásny tvar ležiaceho baránka
    Rozmery: 15x9x6cm
    Novú formu pred prvým použitím impregnovať horúcim olejom
    Pred každým použitím namočiť do studenej vody
    Maslo alebo parený syr silno vtlačiť do oboch polovíc formy pri izbovej teplote
    Zarovnať s okrajom formy a spojiť na kolíkoch
    Doplniť a stlačiť obsah kónickým spodným otvorom
    Po naplnení a zarovnaní vložiť do chladničky alebo do ľadovej vody
    Po ochladení okraje masla mierne vyčnievajú cez okraj formy
    Stlačením o podložku sa základňa pekne zarovná
    Hotové stuhnuté maslo sa z rozloženej formy vyklepne

    Pridať do košíka
  • Drevená, dvojdielna forma na tradičný slovenský syr Oštepek – Oštiepok
    Precízna, tradičná stolárska a rezbárska práca z lipového dreva
    Rozmery formy: 4,3 cm x 12,3 cm
    Váha zhotoveného oštepku cca 120g
    Pred prvým použitím impregnovať v rozohriatom slnečnicovom oleji
    Postup pri výrobe oštepku:
    Vypracovať hrudu syra (hrudku) prepariť v srvátke a potom v teplej vode cca 50-65 ° C
    Hnetením zbavujeme hrudku prebytočnej syrtovátky.
    Obsah srvátky má zásadný vplyv na trvanlivosť produktu, čím menej srvátky, tým lepšie
    Ťažnú syreninu ďalej preparujeme prekladaním pri teplote 65 – 70 °C
    Syr musí byť úplne prehriaty a konzistentný, musí sa dať dobre ťahať
    Forma sa nahreje v teplej vode
    Primerané množstvo syra vtlačíme do oboch polovičiek, ktoré sú rôzne ozdobené ornamentmi
    V najhlbších reliéfoch je formička prevŕtaná na odvod stláčaného vzduchu
    Po natlačení formy s miernym presahom sa obe polovice spoja, stlačia a stiahnu na doraz
    Prebytok syra sa vytlačí do odľahčeného priestoru medzi polovicami a odkrojí sa britom formy
    Po vytvarovaní môžeme formu zarobiť a syr vložiť do veľmi studenej vody
    Formu je možné ihneď použiť znova.
    Vychladený oštepok (oštiepok) potom vložiť do chladného nasýteného soľného roztoku.
    Po niekoľkých hodinách (12 – 24 hod) nasoľovania sa oštiepky zo soľného roztoku vyberú
    Doba nasoľovania môže byť premenná, do kúpeľa treba soľ dopĺňať
    Správne nasolenie záleží veľa na skúsenosti syrára
    Odporúčame používať hustomer do soľného kúpeľa, katalg.č. 54404
    Zavesiť do sieťky a dva dni sušiť v dobre vetranej miestnosti
    Potom sa údia v studenom dyme z bukového alebo ovocného dreva do zlatohnedej farby
    Nepoužívajte prosím dechtové nátery, takzvaný umelý dym, degradujete tým svoju prácu!
    Forma vám môže vydržať na celý život.

    Pridať do košíka
  • Drevená, dvojdielna forma na tradičný slovenský syr Oštepek – Oštiepok
    Precízna, tradičná stolárska a rezbárska práca z lipového dreva
    Rozmery formy: 4,3 cm x 12,3 cm
    Váha zhotoveného oštepku cca 120g
    Pred prvým použitím impregnovať v rozohriatom slnečnicovom oleji
    Postup pri výrobe oštepku:
    Vypracovať hrudu syra (hrudku) prepariť v srvátke a potom v teplej vode cca 50-65 ° C
    Hnetením zbavujeme hrudku prebytočnej syrtovátky.
    Obsah srvátky má zásadný vplyv na trvanlivosť produktu, čím menej srvátky, tým lepšie
    Ťažnú syreninu ďalej preparujeme prekladaním pri teplote 65 – 70 °C
    Syr musí byť úplne prehriaty a konzistentný, musí sa dať dobre ťahať
    Forma sa nahreje v teplej vode
    Primerané množstvo syra vtlačíme do oboch polovičiek, ktoré sú rôzne ozdobené ornamentmi
    V najhlbších reliéfoch je formička prevŕtaná na odvod stláčaného vzduchu
    Po natlačení formy s miernym presahom sa obe polovice spoja, stlačia a stiahnu na doraz
    Prebytok syra sa vytlačí do odľahčeného priestoru medzi polovicami a odkrojí sa britom formy
    Po vytvarovaní môžeme formu zarobiť a syr vložiť do veľmi studenej vody
    Formu je možné ihneď použiť znova.
    Vychladený oštepok (oštiepok) potom vložiť do chladného nasýteného soľného roztoku.
    Po niekoľkých hodinách (12 – 24 hod) nasoľovania sa oštiepky zo soľného roztoku vyberú
    Doba nasoľovania môže byť premenná, do kúpeľa treba soľ dopĺňať
    Správne nasolenie záleží veľa na skúsenosti syrára
    Odporúčame používať hustomer do soľného kúpeľa, katalg.č. 54404
    Zavesiť do sieťky a dva dni sušiť v dobre vetranej miestnosti
    Potom sa údia v studenom dyme z bukového alebo ovocného dreva do zlatohnedej farby
    Nepoužívajte prosím dechtové nátery, takzvaný umelý dym, degradujete tým svoju prácu!
    Forma vám môže vydržať na celý život.

    Pridať do košíka
  • Drevená, dvojdielna forma na tradičný slovenský syr Oštepek – Oštiepok
    Precízna, tradičná stolárska a rezbárska práca z lipového dreva
    Rozmery formy: 4,3 cm x 12,3 cm
    Váha zhotoveného oštepku cca 120g
    Pred prvým použitím impregnovať v rozohriatom slnečnicovom oleji
    Postup pri výrobe oštepku:
    Vypracovať hrudu syra (hrudku) prepariť v srvátke a potom v teplej vode cca 50-65 ° C
    Hnetením zbavujeme hrudku prebytočnej syrtovátky.
    Obsah srvátky má zásadný vplyv na trvanlivosť produktu, čím menej srvátky, tým lepšie
    Ťažnú syreninu ďalej preparujeme prekladaním pri teplote 65 – 70 °C
    Syr musí byť úplne prehriaty a konzistentný, musí sa dať dobre ťahať
    Forma sa nahreje v teplej vode
    Primerané množstvo syra vtlačíme do oboch polovičiek, ktoré sú rôzne ozdobené ornamentmi
    V najhlbších reliéfoch je formička prevŕtaná na odvod stláčaného vzduchu
    Po natlačení formy s miernym presahom sa obe polovice spoja, stlačia a stiahnu na doraz
    Prebytok syra sa vytlačí do odľahčeného priestoru medzi polovicami a odkrojí sa britom formy
    Po vytvarovaní môžeme formu zarobiť a syr vložiť do veľmi studenej vody
    Formu je možné ihneď použiť znova.
    Vychladený oštepok (oštiepok) potom vložiť do chladného nasýteného soľného roztoku.
    Po niekoľkých hodinách (12 – 24 hod) nasoľovania sa oštiepky zo soľného roztoku vyberú
    Doba nasoľovania môže byť premenná, do kúpeľa treba soľ dopĺňať
    Správne nasolenie záleží veľa na skúsenosti syrára
    Odporúčame používať hustomer do soľného kúpeľa, katalg.č. 54404
    Zavesiť do sieťky a dva dni sušiť v dobre vetranej miestnosti
    Potom sa údia v studenom dyme z bukového alebo ovocného dreva do zlatohnedej farby
    Nepoužívajte prosím dechtové nátery, takzvaný umelý dym, degradujete tým svoju prácu!
    Forma vám môže vydržať na celý život.

    Pridať do košíka
  • Drevená, dvojdielna, dvojnásobná forma na tradičné slovenské syry Oštepky – Oštiepky
    Precízna, tradičná stolárska a rezbárska práca z lipového dreva
    Rozmery formy: 23cm x 6,5 cm x 4 cm
    Váha zhotoveného oštiepku 2 x cca 120g
    Pred prvým použitím impregnovať v rozohriatom slnečnicovom oleji
    Postup pri výrobe oštepku:
    Vypracovať hrudu syra (hrudku) prepariť v srvátke a potom v teplej vode cca 50-65 ° C
    Hnetením zbavujeme hrudku prebytočnej syrtovátky.
    Obsah srvátky má zásadný vplyv na trvanlivosť produktu, čím menej srvátky, tým lepšie
    Ťažnú syreninu ďalej preparujeme prekladaním pri teplote 65 – 70 °C
    Syr musí byť úplne prehriaty a konzistentný, musí sa dať dobre ťahať
    Forma sa nahreje v teplej vode
    Primerané množstvo syra vtlačíme do oboch polovičiek, ktoré sú rôzne ozdobené ornamentmi
    V najhlbších reliéfoch je formička prevŕtaná na odvod stláčaného vzduchu
    Po natlačení formy s miernym presahom sa obe polovice spoja, stlačia a stiahnu na doraz
    Prebytok syra sa vytlačí do odľahčeného priestoru medzi polovicami a odkrojí sa britom formy
    Po vytvarovaní môžeme formu zarobiť a syr vložiť do veľmi studenej vody
    Formu je možné ihneď použiť znova.
    Vychladený oštepok (oštiepok) potom vložiť do chladného nasýteného soľného roztoku.
    Po niekoľkých hodinách (12 – 24 hod) nasoľovania sa oštiepky zo soľného roztoku vyberú
    Doba nasoľovania môže byť premenná, do kúpeľa treba soľ dopĺňať
    Správne nasolenie záleží veľa na skúsenosti syrára
    Odporúčame používať hustomer do soľného kúpeľa, katalg.č. 54404
    Takto spracovaný syr sa môže použiť ihneď na konzumáciu alebo varenie
    Alebo sa môže zavesiť do sieťky a dva dni sušiť v dobre vetranej miestnosti
    Potom sa údia v studenom dyme z bukového alebo ovocného dreva do zlatohnedej farby
    Nepoužívajte prosím dechtové nátery, takzvaný umelý dym, degradujete tým svoju prácu!
    Forma vám môže vydržať na celý život.

    Pridať do košíka