0 položky0.00

Žiadne produkty v košíku.

Kategória: Jogurtové a kefírové kultúry

Jogurtové a kefírové kultúry

Objavte produkty z našej ponuky jogurtové a kefírové kultúry v spoločnosti prechovatela.sk U nás nájdete širokú ponuku online. Skvelé ceny!

Milí zákazníci, vitajte  v kategórii „Jogurtové a kefírové kultúry“.

 

Plánujete začať s produkciou mliečnych výrobkov, akými sú jogurt a kefír, no nemáte o nich dostatočné informácie? V tomto odseku máte možnosť zistiť, aké sú rozdiely medzi týmito obľúbenými mliečnymi produktmi, a čo je potrebné vedieť pred ich samotnou výrobou.

Jogurt a kefír sú veľmi podobné, no napriek tomu odlišné mliečne výrobky. Aj keď sú oba vyrobené zo skutočného mlieka a sú fermentovanými potravinami, jogurt je vyrobený z kultivovaných baktérií, zatiaľ čo kefír je vyrobený z kefírového zrna, ktoré pozostáva zo všetkých potrebných látok na fermentáciu mlieka. (Kefírové zrno sa nepestuje na poli. Nazýva sa tak, pretože vyzerá ako zrno.) Domáci jogurt si vyžaduje zahriatie mlieka a baktérií, zatiaľ čo pri kefíre túto všetku prácu urobia kefírové zrná. Aký je teda medzi nimi rozdiel? Hlavný rozdiel medzi kefírom a jogurtom je ten, že kefír obsahuje trojnásobné množstvo probiotík ako jogurt. Mlieko používané na výrobu kefíru je fermentované kombináciou 10 až 20 rôznych druhov probiotických baktérií a kvasiniek, ale mlieko používané na výrobu jogurtu je fermentované iba niekoľkými. Hoci oba mliečne výrobky, jogurt aj kefír, majú podobnú chuť a môžu mať riedku alebo hustú konzistenciu, odlišuje ich spôsob výroby.

 

Pre výrobu kvalitného jogurtu a kefíru sú potrebné originálne kultúry, ktoré nájdete aj na našej stránke:

  • Jogurtová kultúra sušená v AL sáčku na 1 l jogurtu
  • Kefírová kultúra sušená v AL sáčku na 1 l mlieka

Jedná sa o sušené kultúry na prípravu kyslých mliečnych potravín. Pri ich používaní si dajte pozor najmä nazavlečenie cudzích baktérií, kvasiniek, alebo plesní! Konkrétne návody na ich použitie nájdete po otvorení daných produktov.

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, veľmi radi Vám pomôžeme. Viac informácii o kontakte nájdete tu. Naším cieľom je pomáhať chovateľom rásť, preto je pre nás Vaša spokojnosť prvoradá!

Tím prechovatela.sk

 

Zobrazujú sa všetky 2 výsledky

  • Jogurtová kultúra sušená v AL sáčku

    Kultúra na prípravu kyslých mliečnych potravín. Štarovacia kultúra vydá pri dodržaní návodu 1 liter jogurtu. Malé množstvo tohto jogurtu je možné následne opakovane použiť na ďalšie zaočkovanie. Pri dodržaní hygienických podmienok môžeme týmto spôsobom docieliť 10-tich aj viacnásobné zaočkovanie. Pozor na zavlečenie cudzích baktérií, kvasiniek, alebo plesní! Potom odporúčame použiť opäť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie jogurtovej mikroflóry. Kultivačné podmienky: 1l chladného mlieka zmiešame s 3-8 lyžicami sušeného mlieka (2-3%) dobre premiešame. Bez sušeného mlieka pripravíme tzv. sedliacky jogurt. Mlieko zohrejeme na 92-95 ° C po dobu 2-3 minúty. Ochladíme na 42 – 45 ° C, pridáme jogurtovú kultúru, premiešame a kultivujeme v jogurtovom termoboxe 4-5 hodín. Udané teploty sa nesmú prekročiť. Potom rýchlo schladíme a uložíme na 12 hodín do chladničky. Pri spotrebe nezabudnite oddeliť 2 lyžice jogurtu na ďalšie zaočkovanie. Prvá príprava nie je nikdy taká výnosná ako tie nasledujúce, trvá tiež dlhšie. Najčastejšie chyby: hnedastá farba – mlieko bolo ohriate na príliš vysokú teplotu. Riedky jogurt – nebolo pridané sušené mlieko, alebo nebola po celú dobu fermentácie správna teplota. Príliš kyslý jogurt – fermentácia pri vysokej teplote

    Pridať do košíka
  • Kefírová kultúra sušená v AL sáčku

    Kultúra na prípravu kyslých mliečnych potravín. NÁVOD NA POUŽITIE – pri spracovaní 1 litra mlieka: Mlieko sa pasteruje pri 92 – 95 ° C po dobu 2-3 minút, schladí sa na kultivačnú teplotu a zaočkuje sa jedným balení sušenej kultúry Laktoflora kefírová adobre sa premieša. Kultivuje sa pri 23 ° C počas 20-24 hodín, alebo pri 30 ° C počas 16-18 hodín. Pri kultivácii za vyššej teploty má kefír výraznejšiu chuť. Na zaočkovanie možno použiť aj predtým pripravený kefír (4 lyžice) Po kultivácii sa kefír uloží najmenej na 24 hodín do chladničky. Na pitie je najvhodnejší kefír 48 hodín starý. Pred konzumáciou nezabudnite oddeliť 4 lyžice na ďalšie očkovanie. Spotrebná lehota je pri skladovacej teplote 5 ° C cca 5 dní, pri 10 ° C cca 3 dni. Pri dodržiavaní dobrých hygienických podmienok je možné docieliť až 10 násobného preočkovania. Pozor na zavlečenie cudzích baktérií. Potom je potrebné použiť opäť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie požadovanej mikroflóry. Prvá príprava nie je nikdy taká výnosná ako tie nasledujúce, trvá tiež dlhšie.

    Pridať do košíka