0 položky0.00

Žiadne produkty v košíku.

Kategória: Lisy na syry a ovocie

Lisy na syry a ovocie

Lisy na syry

Zobrazuje sa všetkych 5 výsledkov

  • Ručný, jednopiestový drevený lis
    Výškovo nastaviteľný
    Bez závažia
    Závažie aj s navliekacím závesom je možné dokúpiť

    Pridať do košíka
  • Ručný, jednopiestový drevený lis LACTOFERM,
    Hobby prevedenie
    Do priemeru 160mm,
    Rozmery: 41 x 50 cm
    Bez závažia
    Závažie aj so závesom je možné dokúpiť

    Pridať do košíka
  • Mini lis 2 l, nerezový. S dvojitým nerezovým košom (perforovaná vložka s plným odtokovým obalom – podnosom. Stolová. Veľmi pevná konštrukcia. Možno použiť na lisovanie menšieho množstva syra vo formách, ovocia, zeleniny, byliniek. Rozmery 28 x 25 x 41 cm. Minimálna výška s plne zaskrutkovaným piestom 39 cm, priemer nerezovej vložky 14 cm, výška vložky 14cm

    Výrobca : FERRARI GROUP SRL, Parma, Taliansko.

    Upozornenie: Na vyvinutie lisovacieho tlaku je nutné manuálne otáčať skrutkou. Po odtečení určitej časti kvapaliny z lisovaného produktu sa tlak mierne uvoľní a je treba opäť dotiahnuť. Z toho vyplýva, že na lisovanie syrov lis príliš vhodný nie je, pretože lisovanie syrov vyžaduje permanentný, statický tlak, so vzrastajúcou tendenciou. Okrajovo, myslené na domácu výrobu syrov, je samozrejme použitie možné.

    Popis výrobku : Základňa s tromi nožičkami, trojramenný portál s maticou, madlo skrutky a piest sú vyrobené z veľmi kvalitného, ​​lesklého potravinárskeho hliníka odliateho pod vysokým tlakom do kokily. Pracovná skrutka a tyče spájajúce základňu s portálom sú oceľové s povrchovou úpravou niklovaním
    Ostatné súčasti, ktoré prídu do styku s potravinou sú z magnetickej nereze. Predné nožičky sú opatrené otvorom na priskrutkovanie na pracovnú plochu, zadná nožička zostáva voľná a umožňuje po ukončení lisovania prístroj nakloniť dopredu a vyliať zvyšok vylisovanej kvapaliny. Vlastné lisovanie prebieha v perforovanom nerezovom koši s otvorom na dne pre ľahké vytlačenie výlisku. Takto priamo sa lisuje predovšetkým šťava z ovocia a zeleniny. Na lisovanie syrov je vhodné do koša vložiť perforovanú syrársku plachtu z elastického polyetylénu – katalógové. č. 53154 z našej ponuky. Táto modrá plachta sa používa aj pri lisovaní syrov v originálnych syrárskych formách pre syry typu Gouda, ktoré na rozdiel od pravých foriem Kadova nemajú sieťku, ktorá umožňuje odtok srvátky.

    Nerezové nádoby určené na lisovanie sú na základni úplne voľné. Vonkajšia, plná nádoba je polohovaná do zámku vypúšťacou trubičkou, ktorú je možné predĺžiť plastovou násadou. Po vytočení piestu nad horný okraj nádoby je možné ju vybrať a dôkladne očistiť. Syry je tiež možné lisovať vo vhodných formičkách, ktoré sa zmestia do nádoby, alebo priamo v originálnych lisovacích formách položených priamo na základňu lisu, napríklad dve nad sebou.

    Treba mať na pamäti, že formičky, ktoré sú dodávané bez veka, nie sú na lisovanie určené, ani konštruované. Napriek tomu môžeme odporučiť niekoľko typov foriem, do ktorých pri rozumnom používaní môžete syry lisovať, avšak nie pri plnom využití tlaku, ktorý je možné na lise dosiahnuť. Lisovací tlak obstaráva oceľová, poniklovaná trapézová skrutka 20 x 4 mm

    POZOR! Ani pri lisovaní ovocia nie je prípustné nasadzovať na rukoväť akúkoľvek páku. Takéto zakázané používanie môže viesť k prasknutiu niektorého z ramien portálu, či k inému poškodeniu, ktoré nebude nikdy uznané v prípadnom reklamačnom konaní

    Pri výrobe je využité skvelé technické zázemie firmy a každý výrobok prechádza dôkladnou výstupnou kontrolou, ktorá 100% odhalí prípadný kaz v odliatkoch!

    Pridať do košíka
  • Mini lis 5 l, nerezový. S dvojitým nerezovým košom (perforovaná vložka s plným odtokovým obalom – podnosom.) stolová. Veľmi pevná konštrukcia. Možno použiť na lisovanie menšieho množstva syra vo formách, ovocia, zeleniny, byliniek.

    Rozmery obalu 34 x 32 x 47cm, minimálna výška s plne zaskrutkovaným piestom 45 cm, priemer nerezovej vložky 20cm, výška vložky 17cm

    Výrobca : FERRARI GROUP SRL, Parma, Taliansko.

    Upozornenie: Na vyvinutie lisovacieho tlaku je nutné manuálne otáčať skrutkou. Po odtečení určitej časti kvapaliny z lisovaného produktu sa tlak mierne uvoľní a je treba opäť dotiahnuť. Z toho vyplýva, že na lisovanie syrov lis príliš vhodný nie je, pretože lisovanie syrov vyžaduje permanentný, statický tlak, so vzrastajúcou tendenciou. Okrajovo, myslené na domácu výrobu syrov, je samozrejme použitie možné.

    Popis výrobku : Základňa s tromi nožičkami, trojramenný portál s maticou, madlo skrutky a piest sú vyrobené z veľmi kvalitného, ​​lesklého potravinárskeho hliníka odliateho pod vysokým tlakom do kokily. Pracovná skrutka a tyče spájajúce základňu s portálom sú oceľové s povrchovou úpravou niklovaním

    Ostatné súčasti, ktoré prídu do styku s potravinou sú z magnetickej nereze. Predné nožičky sú opatrené otvorom na priskrutkovanie na pracovnú plochu, zadná nožička zostáva voľná a umožňuje po ukončení lisovania prístroj nakloniť dopredu a vyliať zvyšok vylisovanej kvapaliny. Vlastné lisovanie prebieha v perforovanom nerezovom koši s otvorom na dne pre ľahké vytlačenie výlisku. Takto priamo sa lisuje predovšetkým šťava z ovocia a zeleniny. Na lisovanie syrov je vhodné do koša vložiť perforovanú syrársku plachtu z elastického polyetylénu – katalógové. č. 53154 z našej ponuky. Táto modrá plachta sa používa aj pri lisovaní syrov v originálnych syrárskych formách pre syry typu Gouda, ktoré na rozdiel od pravých foriem Kadova nemajú sieťku, ktorá umožňuje odtok srvátky.

    Nerezové nádoby určené na lisovanie sú na základni úplne voľné. Vonkajšia, plná nádoba je polohovaná do zámku vypúšťacou trubičkou, ktorú je možné predĺžiť plastovou násadou. Po vytočení piestu nad horný okraj nádoby je možné ju vybrať a dôkladne očistiť. Syry je tiež možné lisovať vo vhodných formičkách, ktoré sa zmestia do nádoby, alebo priamo v originálnych lisovacích formách položených priamo na základňu lisu, napríklad dve nad sebou.

    Treba mať na pamäti, že formičky, ktoré sú dodávané bez veka, nie sú na lisovanie určené, ani konštruované. Napriek tomu môžeme odporučiť niekoľko typov foriem, do ktorých pri rozumnom používaní môžete syry lisovať, avšak nie pri plnom využití tlaku, ktorý je možné na lise dosiahnuť. Lisovací tlak obstaráva oceľová, poniklovaná trapézová skrutka 20 x 4 mm

    POZOR! Ani pri lisovaní ovocia nie je prípustné nasadzovať na rukoväť akúkoľvek páku. Takéto zakázané používanie môže viesť k prasknutiu niektorého z ramien portálu, či k inému poškodeniu, ktoré nebude nikdy uznané v prípadnom reklamačnom konaní

    Pri výrobe je využité skvelé technické zázemie firmy a každý výrobok prechádza dôkladnou výstupnou kontrolou, ktorá 100% odhalí prípadný kaz v odliatkoch!

    Pridať do košíka
  • Nové zosilnené a zdokonalené prevedenie z potravinárskej nereze!
    Ručný pantografický lis na syr jednopiestový
    Stolové prevedenie
    Liatinové závažie, lakované komaxitom je možné prikúpiť – nie je v cene!
    Prípustné zaťaženie na páke je max.16 kg
    So zaťažením cca 10 kg je možné vyvinúť tlak pod piestom cca 150 Kp
    Všetky súčasti lisu vrátane odkvapovej misy základne sú vyrobené z potravinárskej nereze AiSi 304
    Prevedenie lisu spĺňa najvyššie potravinárske štandardy
    Lis je nenáročný na priestor.
    Lisovací pomer až 1:15
    Výška nosného stĺpu cca 600mm
    Základňa má za nosným stĺpom kotevný otvor, ktorý je možné využiť na pripevnenie k podložke pre zvýšenie stability
    Možnosť stohovania niekoľkých foriem na seba
    Nároky na presnosť a zložitosť mechanickej konštrukcie je síce značná, ale tento lis presne spĺňa požiadavky na postupné a kontinuálne stláčanie syreniny, pričom tlak pod piestom s klesaním páky postupne narastá.
    Pri vymýšľaní konštrukcie sme ostatné možné technické prevedenia postupne vylúčili, vrátane podstatne jednoduchšieho vačkového mechanizmu, kde priebeh pôsobenia sily je presne opačný ako syrári potrebujú
    Táto originálna pantografická konštrukcia lisu zaisťuje prísne vertikálny pohyb piestu kolmo k základni s výnimočným prevodovým pomerom až 1:15, čím sa blíži parametrom pneumatických lisov
    Koniec páky s madlom a so zaveseným závažím sa pohybuje po kružnici, pričom piest v klznom ložisku sa pohybuje vertikálne. ,,Hup“ piestu so samostrediacou tlačnicou je iba 30mm.
    V prípade, že páka lisu klesne do cca vodorovnej polohy na doraz, stačí páku aj so závažím iba „natiahnuť“ a znovu uviesť celý proces a mechanizmus do pohybu!
    Pri zdvíhaní páky nahor a odľahčení piestu, sa zarovná os ,,srdca“ lisu s osou nosného stĺpu a celý mechanizmus zošplhá samočinne vďaka vlastnej váhe po stĺpe o Ø 60 mm dole o cca 30mm
    V okamihu, keď obsluha páku aj so závažím pustí, a tlak na mechanizmus začne pôsobiť v opačnom zmysle, dôjde k skríženiu osi „srdca“ s osou stĺpu a dôjde k samočinnému zovretiu, ktoré je schopné odolať obrovskému tlaku (jednoduchý princíp stolárskej svorky).
    Piest opäť pôsobí so vzrastajúcim tlakom na syreninu v lisovacích formách.
    Pre prácu s pantografickým lisom je nutné zaobstarať originálne lisovacie formy, najlepšie z nášho portfólia!
    Pri nákupe syrárskych foriem spoločne s pantografickým lisom získavate automaticky zaujímavú zľavu a to:
    Lisovacie formy typu Gouda, Edam, Manchego – 15%
    Lisovacie formy original Kadova – 5% (štvordielne formy so sitkom od renomovaného Holandského výrobcu)
    Nikdy nepoužívajte formičky na mäkké syry, celkom iste ich týmto lisom zničíte!

    Pridať do košíka