0 položky0.00

Žiadne produkty v košíku.

Kategória: Mliekarenské kultúry plesne

Mliekarenské kultúry plesne

Objavte produkty z našej ponuky mliekarenské kultúry plesne v spoločnosti prechovatela.sk U nás nájdete širokú ponuku kultúr online. Skvelé ceny!

Milí zákazníci, vitajte v kategórii „Mliekarenské kultúry, plesne“.

 

Mliekarenské kultúry a plesne slúžia na dochucovanie rôznych mliečnych výrobkov, napríklad syra, ktorý je vyrobený zo starostlivo spracovaného mlieka. Chuť syrov je založená na správnom výbere a pomere rozličných baktérií a húb. Tieto zložky sú obsiahnuté aj v mliečnych kultúrach z našej ponuky. Ich dávkovanie do mlieka prebieha v tomto poradí: chlorid vápenatý, daná kultúra, syridlo (s ohľadom na konkrétnu receptúru).

 

Vybrať si môžete hneď z niekoľko druhov mliekarenských kultúr:

  1. Mezofilné, štartovacie kultúry – prospievajú pri nižších teplotách do 40°C. Sú dôležité pre výrobu väčšiny syrov.Štartovacie kultúry zvyčajne produkujú enzýmy, ktoré sú biologickými katalyzátormi, ktoré urýchľujú chemické reakcie prirodzeným spôsobom, čím zlepšujú účinnosť fermentácie.
  • Smotanová kultúra sušená v AL sáčku
  • Mezofilná kultúra ALPHA DL 1
  • Mezofilná kultúra OMEGA DL 1
  • Mezofilná kultúra CHR HANSEN – Flora Danica
  • Mezofilná kultúra CHN 22 – Chr. Hansen
  • Mezofilná kultúra CHN 19 – Chr. Hansen
  • Mezofilná kultúra ALPHA DL 3,5
  • Mezofilná kultúra OMEGA DL 3,5
  • Camembertská kultúra Iota Ca Coquard – Fr
  1. Termofilné– prospievajú pri vyšších teplotách nad 40°C. Používajú sa najmä pri výrobe polotvrdých, tvrdých, ťahaných a parených syrov. Okrem iného sa využíva vo väčšine talianskych syrov, ako je parmezán, provolone, mozzarella atď. Jogurt sa tiež vyrába pomocou termofilnej kultúry.
  • Termofilná kultúra Delta DL 1
  • Termofilná kultúra Delta DL 3,5
  1. Doplnkové-zaradzujeme sem plesne, kvasinky a kultúry tvoriace diery v syroch.
  • Syrová kultúra propiónová IOTA 1 – Coquard – FR
  • Mazová kultúra Sigma 63 – BrevibacteriumLinens
  • Camembertská pleseň Sigma 71 Coquard – Fr
  • Sigma 41 – PenicilliumNalgiovensis
  • Rokfórová kultúra – peniciliumroqueforti SIGMA 18 -Coquard – FR
  • Penicilliumroqueforti – SIGMA 17 – Coquard FR
  1. Kompletné-sú to kultúry, ktoré obsahujú základnú kultúru spolu s plesňou alebo propionovou kultúrou.

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, veľmi radi Vám pomôžeme. Viac informácii o kontakte nájdete tu. Naším cieľom je pomáhať chovateľom rásť, preto je pre nás Vaša spokojnosť prvoradá!

Tím prechovatela.sk

Zobrazených 1–16 z 17 výsledkov

  • Smotanová kultúra sušená v AL sáčku

    Kultivačné podmienky smotanovej kultúry pre 1 liter mlieka: Mlieko sa pasterizuje pri 92-95 ° C, potom rýchlo schladí na 25 ° C a zaočkuje sa jedným balení kultúry Laktoflora smotanovej, dobre premieša a kultivuje pri teplote 23 ° C po dobu 16-20 hodín . Na zaočkovanie možno použiť aj predtým pripravený smotanový zákys – 2 lyžice. Po kultivácii sa smotanový zákys uloží do chladničky na 12 hodín. Pri dodržiavaní dobrých hygienických podmienok je možné docieliť až 10 násobného preočkovania. Pozor na zavlečenie cudzích baktérií. Potom je potrebné použiť opäť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zastúpenie požadovanej mikroflóry. Prvá príprava nie je nikdy taká výnosná ako tie nasledujúce, trvá tiež dlhšie.

    Pridať do košíka
  • Termofilná kultúra Delta Delta DL 1 – na 200 l mlieka

    DELTA1 – termofilná mliekarenská kultúra v lyofilizovanej (mrazom vysušenej) forme určená na priame zaočkovanie do mlieka.

    Kultúra vhodná na použitie hlavne na syry parené, ťahané a tvrdé tohto typu, napr. syry typu „pasta filata“, mozzarella, korbáčiky, parenica a pod. Možno použiť aj pre syry mäkké a tvrdé, kde je použitie tejto kultúry vhodné.

    Rýchlo okysľujúci kmeň Streptococcus Thermofilus, veľmi citlivý na teplotu okolia pri odkvapkávaní syrov. V závislosti na tejto teplote sa mení jeho aktivita (pr. na chuť má vplyv či teplota bude 18-20 ° C alebo 22-24 ° C). Je možné ju použiť samostatne alebo v kombinácii s mezofilnou kultúrou na vytvorenie požadovaných chuťových vlasností.

    Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 30 – 37 °C. Doba minimálneho zrenia 30min.

    Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné znížiť dávkovanie až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.

     

    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka, než na koľko je balenie určené. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.

    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra ALPHA DL 1 – na 200 l mlieka

    V lyofilizovanej (mrazom vysušenej) forme určenej na priame zaočkovanie do mlieka.
    Mierne aromatická zaočkovacia kultúra vhodná na naštartovanie kysnutia pri výrobe mäkkých, tvarohových a plesňových syrov, kyslej smotany a masla
    Zmes zložená z 2/3 kmeňov okysľujúcich (homofermentatívnych) a 1/3 aromatických (heterofermentatívnych). Jej okysľujúca aktivita je stredná.
    Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 22 – 37 ° C (minimálne 20 ° C). Doba minimálneho zrenia 30min. Mezofilné kultúry neprežívajú teploty nad 40 °C.
    Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné znížiť dávkovanie až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.
    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťaj.
    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
    Zloženie kultúry

    – 66% Lct. Cremoris + Lct. Lactis

    – 33% Lct. Diacetilactis + Leuc. Cremoris

    Veľkosť balenia

    – DL1

    – odporúčané na priame zaočkovanie 200l mlieka

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra OMEGA DL 1 – na 200 l mlieka

     

    V lyofilizovanej forme určená na priame zaočkovanie do mlieka.
    Veľmi mierne aromatická zaočkovacia kultúra vhodná na naštartovanie kysnutia pri výrobe tradičných sedliackych syrov zo všetkých druhov mlieka. Má univerzálne použitie pre čerstvé, tvarohové aj lisované syry. V mlieku dopĺňa prirodzenú flóru. Zrenie môže byť krátke (30min), ale aj dlhé (3h) v závislosti na technológii výroby a požadovaných vlastností výrobku.
    Zmes veľmi odolných kmeňov, ktoré vyrábajú málo plynov (90% homofermentatívne).
    Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 22 – 35 ° C (minimálne 20 ° C). Doba minimálneho zrenia 30min. Mezofilné kultúry neprežívajú teploty nad 40 °C.
    Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné znížiť dávkovanie až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.

    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka, než na koľko je balenie určené. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.

    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.

    APLIKÁCIA – odporúčané postupy:

    Tvarohové syry – mlieko sa zaočkuje po večernom dojení (teplota mlieka 30°C – 37°C) a po 50 minútach sa ochladí na 15 – 17°C. Ráno sa k večernému mlieku pridá ranná nádoj a teplota mlieka sa upraví na 18 – 21 °C. Potom sa pridá veľmi malé množstvo syridla.

    Mäkké syry – mlieko sa pred syrením nechá predozrieť kutúrou 50 – 180 min podľa technológie výroby syra.

    Lisované syry – mlieko sa nechá zrieť 30 minút s kultúrou a potom sa zasyrí. Omega vytvorí jemné okyslenie. Syry majú hladkú štruktúru s minimom ôk.

    Zloženie kultúry
    – 80% Lct. Cremoris + Lct. Lactis
    – 20% Lct. Diacetilactis + Leuc. Crremoris + S. Thermophilus

    Dávkovanie – DL1 – odporúčané na priame zaočkovanie 200l mlieka

    Pridať do košíka
  • Syrová kultúra propiónová IOTA 1 – Coquard – FR

     

    Používa sa pre vytvorenie ôk v syre najmä lisovanom. Nie je štartovacou kultúrou – je nutné ju kombinovať s inou, či už termofilnou alebo mezofilnou kultúrou. Balenie je na 500 l mlieka.

    Pridať do košíka
  • Camembertská kultúra Iota Ca, Coquard – Fr

     

    Zmes štartovacích kultúr vhodných pre syr camembertského typu.
    zloženie: Lct. Lactis + Cremoris, Lct.
    Neobsahuje Penicillium Candidum ani Geotrichum Candidum. Pre získanie typického Camembertu treba pridať SIGMA 71.

    Vhodná teplota mlieka na zaočkovanie je 32 – 34 °C. Doba zrenia 60 – 90min.

    1 balenie min. na 200 l mlieka

    Pridať do košíka
  • Mazová kultúra Sigma 63 – Brevibacterium Linens

    v lyofilizovanej (mrazom vysušenej) forme určenej na priame zaočkovanie do mlieka alebo na rosenie syrov či prostredia v zrení.
    Na výrobu syrov s umývatou kôrou, typickou arómou a oranžovou farbou. Mäkkých typu Romadur aj lisovaných syrov s ohľadom na technológiu výroby.
    Jedná sa o doplňujúcu kultúru dotvárajúcu chuťové vlastnosti syra, vzhľad a vôňu. Je nutné ju použiť v kombinácii so zaočkujúcimi mezofilnými či termofilnými kultúrami. Na dotvorenie chuti je možné ju kombinovať s niektorými vybranými kvasinkami.
    Na rozstrekovanie na syry sa kultúra rozpustí v 1% soľnom sterilnom roztoku, ktorý by sa mal použiť do 6 hodín od prípravy. Mazový povrch sa ďalej prenáša dotykom, pre ďalšie množenie je potrebné ho na syroch roztierať.
    Dávkovanie a použitie kultúry je potrebné prispôsobiť vlastným požiadavkám na výsledný syr s ohľadom na prostredie a miestne podmienky zrenia. Brevibacterium Linens sa u nás vyskytuje aj prirodzene v prostredí, niekedy je možné toto iba podporiť. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.
    Kultúru dávkujeme podľa konkrétnych výrobných podmienok a požadovanej intenzity prezrievania.
    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka, než na koľko je balenie určené. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.
    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
    Balenie je na zaočkovanie 500 l mlieka

    Pridať do košíka
  • Camembertská pleseň Sigma 71 Coquard – Fr

    Používa sa pre syry typu Brie, Camembert a množstvo ďalších francúzskych kozích syrov, vhodné používať spolu s Geotrichum Candidum, tá chráni syrovú kôrku pred skĺznutím z dokončeného syra.
    Ako štartovaciu kultúru sa odporúča použiť IOTA Ca, ktorá obsahuje zmes kultúr zaisťujúcich typickú chuť syrov typu Camembert.
    použitie – zaočkujte priamo do mlieka pred pridaním syridla alebo rozprašujte na povrch syra pred formovaním a potom pred a po každom otočení.
    Pri rosení zrieďte v sterilnej nesolenej vode alebo s maximom soli 9g/1l vody.
    Pre 500l mlieka

    Pridať do košíka
  • SIGMA 41 – Penicillium Nalgiovensis
    Dávka na 500 l mlieka
    Pôvodná česká plesňová kultúra z oblasti Nalžovských hôr
    konzistenciou podobná camembertu, ale senzoricky veľmi špecifická
    Penicillium Nalgiovensis veľmi dobre rozkladá bielkoviny a tuk
    Vytvára príjemnú chuť a arómu
    Je citlivá na soľ, obsah soli by nemal prekračovať 2%

    Pridať do košíka
  • Rokfórová kultúra – penicilium roqueforti SIGMA 18 -Coquard – FR

    Kultúra Sigma 18 – Penicillium Roqueforti
    Roquefortská kultúra pre syr s vnútornou plesňou modrej farby, silné farebné prezrievanie (typ Niva).
    Kultúru dávkujeme podľa konkrétnych výrobných podmienok a požadovanej intenzity prezrievania.
    Ampulka na zaočkovanie 200 l mlieka

    Pridať do košíka
  • Penicillium roqueforti – SIGMA 17 – Coquard FR

    Kultúra Sigma 17 – Penicillium Roqueforti so stredným prezrievaním a výraznou arómou.
    Na výrobu typických syrov roquefortského typu. Farba je zelená až svetlo šedá s ovocnou príchuťou a stredným prezrievaním.
    Kultúru dávkujeme podľa konkrétnych výrobných podmienok a požadovanej intenzity prezrievania.
    Ampulka na zaočkovanie 200 l mlieka

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra CHR HANSEN – Flora Danica

    Syrárske kultúry slúžia na úpravu mikrobiálneho života mlieka a syrov. Kultúra sa pridáva pri výrobe všetkých druhov syrov, pridáva sa kvôli chuti, konzistencii a zaisťuje namnoženie žiadaných mikroorganizmov tak, aby syr mohol prekysať a následne zrieť.

    Kultúra sa pridáva ako do pasterizovaného tak do nepasterizovaného mlieka.

    Mezofilná syrárska kultúra, používa sa na výrobu syrov, vhodná najmä na mäkké syry, tvarohy a žervé.

    Veľmi pomaly prekysáva (doba prekysania je 24 hodín, tzn. že syreninu vo formách necháte pri teplote cca 30 ° C prekysávať aspoň 20 hodín).

    Balenie 50U – na 500 l mlieka.

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra CHN 22 – Chr. Hansen

    Kompletné špecifikácie
    Mezofilná aromatická kultúra CHN-22, vytvárajúca arómu a CO2.
    Kultúra CHN-22 je určená na výrobu mäkkých syrov s pomalým okysľovaním (čerstvé syry, Camembert, Syry s modrou plesňou), syrov s tvorbou ôk (Gouda, Eidam), fermentované mliečne výrobky (kyslá smotana, čerstvý smotanový syr, smotanu pri výrobe masla.
    CHN-22 je v lyofilizovanom (mrazom vysušenom) stave.
    Vhodná na priame zaočkovanie do mlieka.
    Na zaočkovanie 500l mlieka.
    Forma: Granule
    Vyvarujte sa vnikaniu vlhkosti.

    Zloženie:

    Lactococcus lactis subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
    Lactococcus lactis subsp. lactis
    Leuconostoc mesenteroides
    Leuconostoc pseudomesenteroides

    Váha kultúry: 13,9 g

    Váha prázdneho vrecka: 8,8 g

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra CHN 19 – Chr. Hansen

    Kompletné špecifikácie
    Mezofilná aromatická kultúra CHN-19, vytvárajúca arómu a CO2.
    Kultúra CHN-19 je určená na výrobu tvarohu, čerstvých syrov a tvrdých syrov s malým množstvom ôk (typu Gouda, Eidam, Leerdamer,…)
    CHN-19 je v lyofilizovanom (mrazom vysušenom) stave.
    Vhodná na priame zaočkovanie do mlieka.
    Na zaočkovanie 500l mlieka.
    Forma: Granule
    Vyvarujte sa vnikaniu vlhkosti.

    Zloženie:

    Lactococcus lactis subsp. cremoris
    Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
    Lactococcus lactis subsp. lactis
    Leuconostoc

    Váha kultúry: 12,6 g

    Váha prázdneho vrecka: 8,8 g

    Váha celková: 21,4 g

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra ALPHA DL 3,5 – na 700 l mlieka

    V lyofilizovanej (mrazom vysušenej) forme určenej na priame zaočkovanie do mlieka.
    Mierne aromatická zaočkovacia kultúra vhodná na naštartovanie kysnutia pri výrobe mäkkých, tvarohových a plesňových syrov, kyslej smotany a masla
    Zmes zložená z 2/3 kmeňov okysľujúcich (homofermentatívnych) a 1/3 aromatických (heterofermentatívnych). Jej okysľujúca aktivita je stredná.
    Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 22 – 37 ° C (minimálne 20 ° C). Doba minimálneho zrenia 30min. Mezofilné kultúry neprežívajú teploty nad 40 °C.
    Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné znížiť dávkovanie až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.
    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťaj.
    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.
    Zloženie kultúry

    – 66% Lct. Cremoris + Lct. Lactis

    – 33% Lct. Diacetilactis + Leuc. Cremoris

    Veľkosť balenia

    – DL3,5

    – odporúčané na priame zaočkovanie 700l mlieka

    Pridať do košíka
  • Mezofilná kultúra OMEGA DL 3,5 – na 700 l mlieka

    V lyofilizovanej forme určená na priame zaočkovanie do mlieka.
    Veľmi mierne aromatická zaočkovacia kultúra vhodná na naštartovanie kysnutia pri výrobe tradičných sedliackych syrov zo všetkých druhov mlieka. Má univerzálne použitie pre čerstvé, tvarohové aj lisované syry. V mlieku dopĺňa prirodzenú flóru. Zrenie môže byť krátke (30min), ale aj dlhé (3h) v závislosti na technológii výroby a požadovaných vlastností výrobku.
    Zmes veľmi odolných kmeňov, ktoré vyrábajú málo plynov (90% homofermentatívne).
    Vhodná teplota mlieka pri zaočkovaní je 22 – 35 ° C (minimálne 20 ° C). Doba minimálneho zrenia 30min. Mezofilné kultúry neprežívajú teploty nad 40 °C.
    Kultúry sú veľmi účinné, podľa našich skúseností je často možné znížiť dávkovanie až na polovicu. Predávkovanie môže byť aj dôvodom nekvalitného výrobku.

    Jedná sa o mrazom vysušený prášok, balený v praktickej plastovej ampulke, ktorá umožňuje opakované uzatváranie a postupné odoberanie čiastočného množstva kultúry pri spracovávaní menšieho množstva mlieka, než na koľko je balenie určené. Je možné dávkovať kultúru priamo do mlieka, veľmi dobre sa rozpúšťa.

    Skladovanie a doba trvanlivosti: odporúčané skladovanie je pri -18 ° C kedy garantovaná trvanlivosť je 2 roky od dátumu plnenia, ktoré je uvedené na obale. Krátkodobé uchovanie kultúry pri vyšších teplotách, napr. pri transporte alebo pri manipulácii pri výrobe, má minimálny vplyv na účinnosť kultúry a jej trvanlivosť nijako výrazne neovplyvňuje. Obsah balenia je nutné chrániť pred vniknutím vlhkosti.

    APLIKÁCIA – odporúčané postupy:

    Tvarohové syry – mlieko sa zaočkuje po večernom dojení (teplota mlieka 30°C – 37°C) a po 50 minútach sa ochladí na 15 – 17°C. Ráno sa k večernému mlieku pridá ranná nádoj a teplota mlieka sa upraví na 18 – 21 °C. Potom sa pridá veľmi malé množstvo syridla.

    Mäkké syry – mlieko sa pred syrením nechá predozrieť kutúrou 50 – 180 min podľa technológie výroby syra.

    Lisované syry – mlieko sa nechá zrieť 30 minút s kultúrou a potom sa zasyrí. Omega vytvorí jemné okyslenie. Syry majú hladkú štruktúru s minimom ôk.

    Zloženie kultúry
    – 80% Lct. Cremoris + Lct. Lactis
    – 20% Lct. Diacetilactis + Leuc. Crremoris + S. Thermophilus

    Pridať do košíka