0 položky0.00

Žiadne produkty v košíku.

Kategória: Syridlá chlorid vápenatý aditíva

Syridlá chlorid vápenatý aditíva

Objavte produkty z ponuky syridlá chlorid vápenatý, aditíva v spoločnosti prechovatela.sk U nás nájdete širokú ponuku online. Skvelé ceny!

Milí zákazníci, momentálne sa nachádzate v kategórii „Syridlá, chlorid vápenatý, aditíva“.

 

  • Čo je syridlo a na čo sa používa?

Syridlo, alebo inak nazývané aj ako zrážadlo mlieka je základnou surovinou pri výrobe syra. Jeho súčasťou je enzým so schopnosťou zraziť mliečne bielkoviny, výsledkom čoho je syreniny.

 

  • Aké syridlá poznáme? Syridlá vieme rozdeliť do týchto skupín:
  1. Prírodné – tieto typy sú založené na rastlinnej báze. Sem môžeme zaradiť aj rastlinu s názvom lipkavec pravý, ktorý vďaka svojim enzýmom v šťave z jeho zelených častí,slúži dodnes ako syridlo alebo aspoň ako farbivo. Po jeho použitiu získavajú syry krásnu žltú farbu. Rastlinné enzýmy zrážajú mlieko za iných podmienok a pri vyšších teplotách ako živočíšne syridlá.
  2. Živočíšne , ktoré ďalej delíme na:

Pepsinové – jedná sa o syridlá živočíšneho pôvodu vyrobené extrakciou zo žalúdkov dospelých zvierat (ošípaných a hovädzieho dobytka). Využitie majú pri výrobe mäkkých syrov a tvarohu. U nás nájdete napríklad: pepsinové LAKTOSIN (200 ml).

Chymozínové – tieto živočíšneho pôvodu sú vyrobené exrakciou zo žalúdkov teliat. Sú univerzálnymi syridlami na všetky druhy syrov, ktoré sa vyrábajú s cieľom dosiahnuť ich čo najlepšiu kvalitu. U nás nájdete napríklad:  LAKTOCHYM (200 ml), CHY MAX (100 ml, 500 ml, 5 l).

  1. Mikrobiálne  – sú modernou náhradou živočíšnych. Ich aktívnym enzýmom je proteáza plesní Mucormiehei, preto sú produkty s týmto druhom vhodné pre vegetariánov a vegánov. U nás nájdete napríklad:  Fromase (220 TL 500 ml, 750 TL 500 ml), Práškové Lactoferm (25 g).

 

Okrem vyššie spomínaných v tejto sekcii nájdete aj:

  • Chlorid vápenatý 36% roztok (200 ml, 500 ml)
  • Sorbistat – Sorbát draselný (100 g)

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, veľmi radi Vám pomôžeme. Viac informácii o kontakte nájdete tu. Naším cieľom je pomáhať chovateľom rásť, preto je pre nás Vaša spokojnosť prvoradá!

Tím prechovatela.sk

 

Zobrazuje sa všetkych 11 výsledkov

  • Chlorid vápenatý 36% roztok 200ml

    36% roztok chloridu vápenatého má priaznivý vplyv na zrážanie najmä pasterovaného mlieka, zlepšuje konzistenciu a pevnosť syreniny a zvyšuje výťažnosť – bráni nadmernej tvorbe syrového prachu pri spracovaní syreniny. Dávkovanie 2-5 ml na 10 l. mlieka. Kávová lyžička je cca 3 ml

    Pridať do košíka
  • Chlorid vápenatý 36% roztok 500ml

    Pridať do košíka
  • Syridlo dánskeho výrobcu CHR. HANSEN
    Syridla rady CHY-MAX M tvoria 100% čistý chymosín mikrobiálneho pôvodu produkovaný fermentáciou Aspergillus niger var. awamori, teda neživočíšny. Tento chymozín je totožný so štruktúrou, vyrábanou teľacím žalúdkom a poskytuje rovnaký výkon ako čisté teľacie syridlo (z hľadiska enzymatickej aktivity).
    S ohľadom na dávkovanie je vhodné na spracovanie aj malého množstva mlieka.
    Syridlo má veľmi malú proteolytickú aktivitu, čo má priaznivý vplyv na priebeh zrenia, minimálne riziko horkosti a lámavosti syrov. Má veľmi dobrú zrážaciu schopnosť. Syrenina je pevná bez vyššej miery syrárskeho prachu v srvátke. Je vhodné pre všetky druhy syrov a tvarohov.
    Schválené ako Košer, Košer pre Pesach, Halal a vegetarián, GMO free.
    Dávkovanie syridla: Syridlo je v sile jednotiek SU zhruba 1:16 800 na štandardizované mlieko.
    Dávkovanie cca 1,5 ml/ 10 l mlieka
    Na správne určenie dávkovania je potrebné urobiť test sily a dávky syridla na konkrétne mlieko, s ktorým budete pracovať.

    Pridať do košíka
  • Tekuté pepsinové syridlo LAKTOSIN je prírodné syridlo živočíšneho pôvodu určené na syrenie mlieka o sile 1 : 10 000 na výrobu tvarohu, mäkkých a bielych syrov. Zloženie: voda, bravčová sliznica, kyselina chlorovodíková, benzoan sodný, kyselina sorbová, lieh, cukrový kulér, eugenol, tymol Syridlo sa dá ľahko dávkovať 10 ml na 100 litrov mlieka. Podľa skúseností našich zákazníkov je však potrebné zvýšiť množstvo syridla na cca 14 na 1l mlieka. Minimálna trvanlivosť je 3 mesiace. To však neznamená, že po uplynutí tejto doby je syridlo nepoužiteľné – iba sa znižuje účinnosť a je preto potrebné zvýšiť odporúčané dávkovanie. Potrebnú dávku syridla zrieďte v pomere cca 1:10 s vlažnou vodou a až potom nalejte do pasterovaného mlieka ohriateho na 23 °C. Mlieko s prídavkom syridla miešať 1 minútu, potom v opačnom smere do ustálenia. Potom nechať mlieko zrážať v kľude. Tekuté syridlo je výhodnejšie najmä na spracovanie menšieho množstva mlieka. 1/2 hodiny pred zasyrením odporúčame pridať do mlieka 36% roztok chloridu vápenatého v pomere 2-5 ml na 10 litrov mlieka (kávová lyžička = cca 3ml)

    Pridať do košíka
  • Sorbistat – Sorbát draselný

    Stabilizátor, používa sa ako v mliekarstve, tak pri výrobe muštov, vína atď. Zabraňuje druhotnej fermenácii výrobku, spomaľuje rast plesní. Granulovaný, ľahko sa dávkuje.

    Dávkovanie: 1-2 g/10l

    Balenie: 100 g

    Pridať do košíka
  • Syridlo Laktochym, 200 ml

    Tekuté syridlo LAKTOCHYM je prírodné syridlo živočíšneho pôvodu určené na syrenie všetkých druhov mlieka /najmä kozieho/, na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých syrov s krátkou alebo dlhou dobou zrenia tradičným spôsobom s cieľom dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu.

    Špecifikácia
    Dávkovanie – čerstvé syry: 3-5 ml na 10 litrov mlieka
    Dávkovanie – polotvrdé syry: 6-7 ml na 10 litrov mlieka
    Aktivita syridla: 1: 5000
    Teplota zosyrovatenia /zrážania/: 30-32°C
    Čas zosyrovatenia: 45-50 minút
    Skladovanie: pri teplote 3 až 7 ° C (nesmie zmrznúť)
    Čas použiteľnosti: 6 mesiacov od dátumu výroby *
    Minimálna trvanlivosť: vyznačená na obale
    Krajina pôvodu: Česko
    Pri vystavení teplote nad 60°C sa úplne deaktivuje

    * Pri dodržaní skladovacích podmienok je minimálna trvanlivosť syridla najmenej 6 mesiacov od dátumu výroby. Po uplynutí tejto doby je syridlo stále použiteľné, len stráca na sile a preto je potrebné zvýšiť odporúčané dávkovanie
    Tekuté chymozinové syridlo LAKTOCHYM je prírodné syridlo živočíšneho pôvodu určené na syrenie mlieka o sile 1 : 5 000 určené na výrobu čerstvých, polotvrdých i tvrdých syrov z kravského, ovčieho, alebo kozieho mlieka. Zloženie: Syridlový koncentrát: renín, alebo chymozin (Pozoruhodne výkonný enzým, získaný z teľacích žalúdkov. V čistej forme 1 diel renínu vyzráža 5 miliónov dielov mlieka), lieh, eugenol, tymol. Syridlo sa dá ľahko dávkovať, pre čerstvé syry 3 – 5 ml na 10 litrov mlieka, (tj 10-18 kvapiek na 1l mlieka) pre polotvrdé syry 6-7 ml na 10 l mlieka. V zásade dávku voľte tak, aby zrážanie mlieka začalo 15 minút po zasyrení. Na tento okamih má samozrejme zásadný vplyv zloženie mlieka, predovšetkým množstvo sušiny, tuku a bielkovín. Preto nezostáva, než učiť sa systémom POKUS – OMYL. Prednosťou je dlhá trvanlivosť. Postupom času sa však účinnosť znižuje a je preto potrebné zvýšiť odporúčané dávkovanie. Potrebnú dávku syridla zrieďte v pomere cca 1:10 s vlažnou vodou a až potom nalejte do pasterovaného mlieka ohriateho na 23-27 °C. Ovčie 30 – 31 °C. Mlieko s prídavkom syridla miešať 1 minútu, potom v opačnom smere do ustálenia. Potom nechať mlieko zrážať v pokoji, NERUŠIŤ! Celková doba zrážania je asi 45 – 50 minút. Asi 1/2 hodiny pred zasyrením odporúčame pridať do mlieka 36% roztok chloridu vápenatého v pomere 2-5 ml na 10 litrov mlieka (kávová lyžička = cca 3ml) Minimálna trvanlivosť je 6 mesiacov

     

    Určenie sily syridla

    Výpočet sily syridla:

    Sila syridla nám udáva, koľko 1 diel syridla zrazí dielov mlieka za 40 minút pri teplote 35 ° C. Napríklad označenie sily 1: 10000 znamená, že 1 ml syridla zrazí 10000 ml mlieka za 40 minút pri teplote 35 ° C. Pretože po čase syridlo účinnosť, môžete si jeho momentálnu silu vypočítať:

    vzorec: S = (2400 x V): (T x v)
    S – sila syridla
    2400 – je ideálny čas zosyrovatenia v sekundách
    V – množstvo Syrenie mlieka v ml
    T – čas v sekundách, kedy sa začnú tvoriť prvé vločky mlieka
    v – množstvo syridla v ml

    Príklad: 100 ml mlieka zahrejeme na 35 ° C (mlieko musíme mať v priehľadnej nádobe). Zriedime 1 ml syridla v 9 ml prevarenej vlažnej vody a vlejeme do mlieka. Od tejto chvíle miešame a sledujeme čas v sekundách, kedy sa objavia prvé vločky mlieka. Naše zrážanie trvalo 25 sekúnd. Tento čas vložíme do vzorca.

    S = (2400×100): (25×1)
    S = 240 000: 25
    S = 9600

    Výsledok je 9600. Teda naše syridlo má momentálnu silu 1: 9600.
    Pred každým syrením odporúčame zmerať si momentálnu silu syridla na mlieku, ktoré ideme použiť na spracovanie

     

    Výpočet dávky syridla

    V syridla = (v mlieka x 35 x 40): (μ syridla xtx T)
    v mlieka – zadáme objem Syrenie mlieka v litroch
    35 – ideálna teplota zosyrovatenia
    40 – ideálny čas zosyrovatenia
    μ – účinnosť syridla
    t – teplota v ° C
    T – požadovaný čas zosyrovatenia v minútach

    Pokiaľ pracujeme so syridlom s deklarovanou silou bez okamžitého zmerania sily syridla k výpočtu pridáme zhruba 15%, pretože účinnosť syridla nie je väčšinou taká, ako je deklarovaná.

    Príklad: máme 5 litrov mlieka na výrobu hrudkového syra. Potrebujeme zistiť koľko syridla budeme potrebovať pri teplote zosyrovatenia 35 ° C po dobu 40 minút. Použijeme syridlo o sile 9600 jednotiek.

    Do vzorca dosadíme:
    V syridla = (5x35x40): (9600x35x40)
    V syridla = 7000: 13 440 000
    V syridla = 0,000521 – objem syridla vyšiel v litroch preto výsledok vynásobíme x1000, aby sme dostali objem syridla v ml.
    V syridla = 0,52 ml

    Výpočtom sme zistili, že na syrenie 5 litrov mlieka postačí 0,52 ml syridla.

     

    Určenie momentálnej sily syridla a výpočet množstva syridla zaručí kvalitu syra a ušetrí nám nemalé finančné prostriedky.

    Pridať do košíka
  • Syridlo práškové Lactoferm 25g

    Práškové syridlo je podstatne koncentrovanejšie ako syridlo tekuté a má tiež podstatne dlhšiu tvrvanlivosť.

    Mikrobiálne, vysoko koncentrované: 1/150 000. 1g syridla je dostačujúce pre 150 l mlieka. Je vhodné pre všetky typy syrov vrátane tých najnáročnejších. Pokiaľ budete uchovávať v dôslednej čistote v chladničke, vystačí Vám aj na niekoľko rokov. Pri malej spotrebe odporúčame po otvorení rozdeliť do niekoľkých menších vrecúšok a balenie zataviť. Syridlo je vhodné pre vegetariánske aplikácie. Holandský výrobok.

    Pridať do košíka
  • Syridlo FROMASE 220TL 500ml najpredávanejšie

    Mikrobiálne chymozinové syridlo vhodné aj na vegetariánske aplikácie.
    Dávkovanie 1,7 – 2 ml na 10 l mlieka. Aktivita : 220IMCU/ml (medzinár. jednotky), po prepočte toto zodpovedá sile približne 1:16000.
    Na nepasterizované mlieko je potrebné zvýšiť dávkovanie asi o 20%.
    Skladovanie: 4 – 8 ° C, vystavenie vyššej teplote po krátku dobu (transport), nemá vplyv na kvalitu syridla.
    Doba udržania aktivity: 18 mesiacov pri odporúčanej teplote skladovania.
    Vhodné na prípravu všetkých druhov syrov. S deklaráciou ,,non-GMO“. Pre syry s deklaráciou Kosher/Halal
    najlepší pomer „cena / výkon“

    Pridať do košíka
  • Syridlo dánskeho výrobcu CHR. HANSEN
    Syridla rady CHY-MAX M tvoria 100% čistý chymosín mikrobiálneho pôvodu produkovaný fermentáciou Aspergillus niger var. awamori, teda neživočíšny. Tento chymozín je totožný so štruktúrou, vyrábanou teľacím žalúdkom a poskytuje rovnaký výkon ako čisté teľacie syridlo (z hľadiska enzymatickej aktivity).
    S ohľadom na dávkovanie je vhodné na spracovanie aj malého množstva mlieka.
    Syridlo má veľmi malú proteolytickú aktivitu, čo má priaznivý vplyv na priebeh zrenia, minimálne riziko horkosti a lámavosti syrov. Má veľmi dobrú zrážaciu schopnosť. Syrenina je pevná bez vyššej miery syrárskeho prachu v srvátke. Je vhodné pre všetky druhy syrov a tvarohov.
    Schválené ako Košer, Košer pre Pesach, Halal a vegetarián, GMO free.
    Dávkovanie syridla: Syridlo je v sile jednotiek SU zhruba 1:16 800 na štandardizované mlieko.
    Dávkovanie cca 1,5 ml/10 l mlieka
    Na správne určenie dávkovania je potrebné urobiť test sily a dávky syridla na konkrétne mlieko, s ktorým budete pracovať.

    Pridať do košíka
  • Syridlo Fromase 750 TL 500 ml

    Mikrobiálne syridlo Fromase 750 TL, pre všetky druhy syrov
    Aktivita 750 IMCU/ml (medzinár. jednotky) – zodpovedá sile 1:53000 – na nepasterizované mlieko je potrebné zvýšiť dávkovanie asi o 20%
    Syridlo je vhodné na spracovávanie väčšieho objemu mlieka, cca od 30-tich litrov na várku.
    Skladovanie: 4 – 8 ° C, vystavenie vyššej teplote po krátku dobu (transport), nemá vplyv na kvalitu syridla.
    Doba udržania aktivity: 18 mesiacov pri odporúčanej teplote skladovania.
    Vhodné na prípravu všetkých druhov syrov. S deklaráciou ,,non-GMO“. Pre syry s deklaráciou Kosher/Halal

    Pridať do košíka
  • Syridlo dánskeho výrobcu CHR. HANSEN
    Syridla rady CHY-MAX M tvoria 100% čistý chymosín mikrobiálneho pôvodu produkovaný fermentáciou Aspergillus niger var. awamori, teda neživočíšny. Tento chymozín je totožný so štruktúrou, vyrábanou teľacím žalúdkom a poskytuje rovnaký výkon ako čisté teľacie syridlo (z hľadiska enzymatickej aktivity).
    S ohľadom na dávkovanie je vhodné na spracovanie aj malého množstva mlieka.
    Syridlo má veľmi malú proteolytickú aktivitu, čo má priaznivý vplyv na priebeh zrenia, minimálne riziko horkosti a lámavosti syrov. Má veľmi dobrú zrážaciu schopnosť. Syrenina je pevná bez vyššej miery syrárskeho prachu v srvátke. Je vhodné pre všetky druhy syrov a tvarohov.
    Schválené ako Košer, Košer pre Pesach, Halal a vegetarián, GMO free.
    Dávkovanie syridla: Syridlo je v sile jednotiek SU zhruba 1:16 800 na štandardizované mlieko.
    Dávkovanie cca 1,5 ml/10 l mlieka
    Na správne určenie dávkovania je potrebné urobiť test sily a dávky syridla na konkrétne mlieko, s ktorým budete pracovať.

    Pridať do košíka